GRATIS VERZENDING NEDERLAND VANAF €70,-
LEVERING 3-4 WERKDAGEN NEDERLAND NA BESTELLING/BUITENLAND 7-8 WERKDAGEN
CADEAUVERPAKKING
Discount 25-50%
 • Nederlands
 • Edelsteen armband

  Edelsteen armband

  Edelsteen armbanden

  Edelsteen armbanden zijn van die accessoires die elke outfit meteen een enorme boost en exclusieve look kunnen geven. JayC’s Menbeads heeft veel edelsteen armbanden. Gecombineerd met unieke bedels zorgen onze semi-edelstenen voor prachtige, handgemaakte armbanden.

  • Gratis verzending; binnen 2 tot 3 dagen in huis (only in the Nederlands)
  • Onze webshop is lid van WebwinkelKeur
  • Armbanden van duurzame semi-edelstenen

  Bekijk hieronder onze semi-edelsteen armbanden en lees meer over de betekenis van (semi-)edelstenen. Heeft u vragen over onze producten of over edelstenen? Neem dan contact op via [email protected] of (0031)0611001745

  Edelstenen

  Een edelsteen is een mineraal, oftewel een stof die zich natuurlijk vormt zonder tussenkomst van de mens. Een edelsteen kan miljoenen jaren oud zijn een kenmerkt zich door zijn zeldzaamheid, hardheid, zuiverheid en schoonheid. De meeste edelstenen bestaan uit twee of drie mineralen en zijn er in vele vormen, maten en kleuren. De meest kostbare zijn diamant, robijn en smaragd.

  Edelstenen bestaan al heel lang en werden altijd al ingezet vanwege hun – nog niet bewezen – helende werking. Er waren destijds vaak geen medicijnen en daarom gebruikte men dan planten, kruiden en edelstenen. Al snel merkten de mensen dat de edelstenen invloed hadden op hun klachten en zij zich beschermd voelden door deze stenen uit de natuur.

  Edelsteen als medicijn, hoe zit dat precies?

  Bij het vasthouden van een edelsteen ervaren sommige mensen een prettig kriebelend of warm gevoel. Er wordt vanuit gegaan dat dit komt door de trilling die de steen afgeeft. Alles op aarde bestaat uit atomen en bezit een energetische vibratie. Deze vibratie wordt opgewekt door elektronen die rond de atoomkern draaien of, beter gezegd, trillen. Sommige stenen geven heel snel energie af, andere werken weer langzamer. De helende werking van edelstenen is echter nooit wetenschappelijk bewezen.

  Edelsteen betekenissen

  De verschillende soorten edelstenen hebben stuk voor stuk een andere betekenis wanneer we kijken naar hun helende werking. Die leggen we hieronder uit.

  Let op: hier kunnen geen rechten aan worden ontleend, bij klachten moet u altijd eerst de huisarts raadplegen.

  Agaat edelsteen

  Aan agaat worden al eeuwenlang geneeskrachtige werkingen toegeschreven. Dit komt doordat de trillingen van deze edelsteen rechtstreeks op het lichaam werken. De Agaat schijnt goed te zijn voor aanstaande moeders, aangezien Agaat het nieuwe (groeiende) leven beschermt en vertrouwen in de natuurlijke lichaamsprocessen schenkt. Ook schijnt Agaat vertrouwen te geven en de bevalling makkelijker te maken. Hierbij draagt men een rustige agaat op navelhoogte. Agaat helpt dan ook bij maagklachten, krampen, koorts, oogkwalen, epilepsie en drankzucht.

  Jade-Edelsteen

  Jade is een gemeenschappelijke naam voor twee mineralen die als edelstenen worden gebruikt: Jadeiet en Nefriet. Jade kent veel verschillende kleuren. Denk hierbij aan groenbruin, zwart en wit. De Jade edelsteen schijnt over geneeskrachtige eigenschappen beschikken. Zo zou een Jade hanger onder andere nieraandoeningen kunnen verlichten of genezen.
  De Jade edelstenen werken zoals men zegt – vooral lichamelijk – oftewel: helend, beschermend en reinigend.

  Barnsteen

  De Barnsteen schijnt te helpen bij angst, fobie, depressie, zware vermoeidheid, hysterie, astma, reuma en infecties. Het zou de luchtwegen en schildklier beschermen en boze blikken weren.

  Kattenoog

  De Kattenoog edelsteen schijnt ‘het derde oog’ te openen. Dit werkt verwarmend en helpt tegen astma, darmkrampen en oogziekten. Ook versterkt het de luchtwegen en beschermt het tegen boze blikken.

  Onyx

  De Onyx edelsteen zou helpen tegen ongevallen, piekeren, doofheid, oorsuizingen, circulatiestoringen en onrust en zou de concentratie bevorderen. Ook bevordert het een gelukkig huwelijk.

  Tijgeroog
  Tijgeroog staat bekend als een edelsteen met een heilzame werking tegen astma en verkoudheid. Ook zou het helpen tegen darmkrampen. Verder zou de Tijgeroog edelsteen bescherming bieden tegen negatieve invloeden.

  Rhodoniet

  De Rhodoniet schenkt energie en helpt tegen futloosheid, de ziekte van Parkinson en prikkelbaarheid. Het zou overdreven reflexen kalmeren en het geheugen versterken. De Rhodoniet edelsteen regelt daarnaast het cholesterolgehalte en verlaagt de bloeddruk. Dit alles samen zorgt daardoor voor extra energie.

  Turquoise

  Deze steen verkleurt bij ziekte en gevaar, versterkt de goede smaak, geeft geluk, maakt tevreden, weert de boze blik. Is goed voor de lever, nieren en bevordert de daadkracht. Helpt tegen opvliegers. Helpt bij het verwerken van negatieve ervaringen, trekt het goede aan.

  Unakiet

  Unakiet edelstenen zouden helpen tegen infecties en wilszwakte. Ook zou het aardend en ontgiftend werken. Goed voor de bronchiën. Geeft veel energie bij het consequent dragen ervan en versterkt de lever en de maag.

   

   

  Wat zijn semi-edelstenen?

  De armbanden van JayC’s Menbeads zijn gemaakt van duurzame semi-edelstenen uit Bali. Dit zijn gesteenten of mineralen die geliefd zijn vanwege hun bijzondere uitstraling. Voorbeelden van semi-edelstenen (vroeger noemden we ze halfedelstenen) zijn lapis lazuli, kwartsvariëteiten zoals Amethist, tijgeroog of turquoise. Handgemaakte sieraden gaan hier echt door schitteren en hierdoor is de semi-edelsteen een materiaal dat wij graag gebruiken bij het samenstellen van onze armbanden.

  Contact met JayC’s Menbeads

  We vertellen je graag meer over onze armbanden en over (semi-)edelstenen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op via [email protected] of 0611001745 en we staan u graag te woord.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »